sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

She on siinä!

Ensimmäinen kouluvuosi onnistuneesti takana ja olotila ja mieli käytetystä ajasta on kaiken kaikkiaan hyvä. Prjoketeja oli loppujen lopuksi 4 kappaletta ja työmäärä oli melkoinen, mutta niin siitäkin sitten selvittiin. Hiuksia revittiin päästä, sormea näytettiin ja perkelettä huudeltiin, mutta lopputulos jokaisessa proggiksessa oman osallistumiseni osalta oli kuin ihmeen kaupalla halutun mukainen. Ei muutakuin kuuntelemahan!

Inner Space

Ensimmäinen ja ns "pääprojektini" oli "Inner Space". Alkujaan Kymäläisen Mikon kanssa perustettu proggis laajeni suht nopsaan Imatran ykköskannuttajaan Jarnoon ja  sitten sitä oltiinkin reeniksellä hiomassa neljää biisiä. Sävellystyö meni jotakuinkin puoliksi mitä biiseihin tulee: Darker Shade of Gray  ja Human Variant olivat allekirjoittaneen käsialaa ja jäljelle jäävät The Lonely Appletree ja Fight Depression or Don´t syntyivät Kymäläisen kynästä. Sanoituspuolesta vastasi aikalailla yksinomaan Mikko, mutta sovituspuoli hoidettiin yhdessä. Miksauksesta sen verran, että mikäli Jarnoa ei olisi ollut niin kusessa oleminen olisi ollut Mikon ja minun osalta tosiasia. Imatran atomikello on Jumala! Koetimme poistua omilta mukavuusalueiltamme musiikillisesti ja annoimme kaikille ideoille ainakin mahdollisuuden. Lopputulos? Songs over musical attributes.

Abdominal Crunch

Abdominal Crunch olikin sitten muutaman muun luokkalaiseni pääprojekti johon minut pyydettiin hoitamaan vokaalipuolta Villen kera. Hassua äänissämme sinänsä oli se, että ne menivät ihan helvetin hyvin yhteen vaikka ovatkin niin sanotusti eri "genreistä" (Minä dödis ja Ville Black Metal). Sen enempää en osaa itse kappaleista sanoa koska toimin pääasiassa vain studiossa omien suorituksieni aikana, mutta no ainakin lopputulos saa varmaan herkemmän yksilön kakkaamaan housuunsa. Just as planned, I presume.

 Chill Dara Codlata

Chill Dara Codlata:lle kävin naputtelemassa vain bassot nauhalle studiomuusikon ominaisuudessa. Proggis oli aika mielenkiintoinen ja nautin tekemisestä sen parissa suuresti sillä kädet bassosovituksien osalta olivat aika vapaat. Jälkeenpäin ei ainakaan ole sanottu että paskaa oli joten oletan naputteluiden menneen ainakin kohtalaisen hyvin kokonaisuutta ajatellen. Ihanan orgaanisen kuuloista akustismeininkiä!

Themata

Themata. Ensimmäisiä vedoksia kuunnellessani olin paskoa housuihini. Tuleva kokonaiskesto 14 minuuttia, massiivinen progemetallijärkäle, jossa iskujen paikat lasketaan yhtälöllä. Maestrot Saku&Jonne saivat jotakin semmoista aikaan että huhhuh ja vieläpä suurimmaksi osaksi tietokoneella. Kitarat ja bassot on vedetty DI:nä, mutta kaikki muu on käsittääkseni pianoMIDIä ja hiirellä klikkailtuja iskuja. Siihen sitten pyydettiin vetämään vokaalit päälle ja mielellään kirjoittamaan sanatkin. Hirveästi en osaa projektin kulusta kertoa koska käväisin taas studiossa vetämässä vain oman osuuteni eli voksut, mutta no hyvältä tuo siitä huolimatta kuulostaa. Autistimetallia Falloutin maailmasta, nauttikaa.

Kiitos Anni, Samuel, Ville, Jarno, Mikko, JoonasL, Saku ja Jonne mielenkiintoisista projekteista ja kiitos muillekin ihmisille mahtavasta kouluvuodesta ja kaikesta mitä teiän kanssa puuhailtiin ja mitä teiltäkin opin! Ensi vuonna sitten koulun osalta uudet kujeet. Kesällä tiedossa ainakin puuhailua Audio Incogniton parissa, Carun reenejä ihan himona ja ehkä jopa jotain omaakin säätöä. Vi ses!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Näpäytä sanansäilälläsi